Zaman Boşluğu - Sezon 3 Analizi

Biliyorsunuz geçtiğimiz gün Türkiye Sunucuları'nda Zaman Boşluğu'nun 3. Sezon'unu geride bıraktık ve şaşırtıcı ancak kesinlikle hak edilmiş bir indra şampiyonluğu ile finalleri noktaladık. Ben de bu sezonda ön plana çıkan oyuncuları ve takımlara dair kısa bir inceleme kaleme alayım dedim.





Akagami

Arkadaşlar birçoğunuzun adını bildiği, defalarca bug bildirdiği Akagami bu sezonda önüne çıkan tüm takımları parçaladı denilebilir. Oyunu f2p-düşük pay ayarında oynayan bir oyuncu olarak bu sezonda 83 level 63k SG'si ile hiç kimsenin beklemediği bir hamle 1 hasarı çıkarttı. Kendisi önceki sezonlarda halihazırda aşağıdaki takımları Türkiye sunucusunda görücüye çıkartmış bir isim olarak en büyük, hatta tek eksiği ninja çeşitliliği denebilir. Ancak buna rağmen aralarında 20k'ya yakın bir SG farkı olmasına karşın Krispy'i counterlayarak bir galibiyet almayı başarması muazzam bir olaydı. Birçok oyuncuyu olağanca analiz etmeye çalışan bir kişi olarak (her ne kadar birçok eksiğim olsa da) muhtemelen Türkiye sunucularında halihazırda oyunu en iyi bilen isim olduğunu düşündüğüm kişi olduğu için hakkında çok bir şey yazmasam daha iyi. :D


(gizli 30 kombo alert)



Deli

Özellikle ilk sezonda Juba'yı yendiği noktada adını duyuran Deli, bu sezonda da oldukça güzel oyunlar oynadı diyebiliriz. Yegane şanssızlığı, oyuna yine hakim olmasına karşın özellikle ciddi bir güç avantajı farkı olan ShinZetsu ile eşleşmesiydi denilebilir. Birçok oyuncunun immortal algısı Han Roshi Sailor Sakura üçlüsünü taban alırken karşıdaki rakibi okuyup Han'ın yerini Gakido, Kabuto gibi alternatiflere bırakan ilk isimlerden olduğu söylenebilir. Bu Zaman Boşluğu'nda kendisini çok görememiş olsak da özellikle ShinZetsu maçında yaptığı ikinci takımın düşüncesi, oldukça güzel düşünülmüş denilebilir. Iruka ve Taş Yumruk kalkanlarını stackleyerek, bunu yaparken ise Iruka'yı hamle 1'de kullanarak Hidan yeteneğini kesmek için kullanmak her ne kadar SG farkından gelen sonucu değiştirememiş olsa da yapılabilecek en iyi denemelerden biriydi diyebilirim sanırım.





 WeezeR

 Yine önceki Zaman Boşlukları'ndan adına aşina olduğumuz WeezeR ise, öncelikle FuHou'ya karşı olan maçlarında Rüzgar Dansçısı oynadığı için kalbimi çaldı <3. Ancak benim rüzgar hastalığımı kenara bırakıp rasyonel bir yorum yapacak olursak ise ilk maçında standart bir counter da olsa hamle 2'sini rakibine göre ayarlayarak üstünlük elde ederek kendisinden yine 15k daha yüksek güce sahip FuHou'yu neredeyse ilk maçını kazanmayı başarıyordu. Hasar bakımından kısa kaldığını fark etmesiyle Gakido Sailor Sakura takımına geçmesi ve Hidan'ı klonlarla counterlamayı denemesi  ise güzel bir hareketti, ancak kendi düşüncemce yanlış pasif kullanması (Çoklu Kage Bunshin yerine Kraliçe Momentumu tercihi) ve Gakido'nun debuff kaldırımı maalesef ki  takımının ilk turlardan sağ salim çıkabilip oyunu stabilize etmesine yetmedi. Burada aslında buff kaldırım sırasının güzel bir örneğini gördük denilebilir.





indra

Zaman Boşluğu'nu, herkesin aleyhine 3-0 tahmininde bulunduğu bir eşleşmenin her maçında birer birer counter-takım kurarak mental akıl oyunları ile kazanan indra da bu Zaman Boşluğu'nun en ön plana çıkan ismi dersek yanlış olmaz sanırım. Açıkçası eşleşmenin ilk maçında ReiryuNatsumi'nin Roshi Killer Bee Minato takımını kullanmasını her ne kadar misplay olarak görsem de (keza ağır su takımı olan bir takımı yıldırımda kullanmanın pek iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum) ikinci ve üçüncü maçlarda indra, kendisinden çok daha güçlü konumda olan rakibini oldukça başarılı bir şekilde okudu ve değişik tercihler yapmaktan çekinmedi diyebiliriz. Hiruzen'in efektif kullanımını ve son maçtaki açık konuşmak gerekirse kendi icadım olan ve en gurur duyduğum takımlarımdan biri olup ShinZetsu'yu neredeyse yenmemi sağlayan Hidan Roshi Sailor Sakura Mavi Diş takımını görmek (tabii burada aynı takımlar farklı kişiler tarafından bağımsız kurulabilir) Zaman Boşluğu'nun oldukça keyifli eşleşmelere ev sahibi olmasına vesile oldu denilebilir.

Burada şampiyonluğa kadar her maç rakibini başarıyla okuyan ve maçlar sırasında 0'a yakın misplay yapmasıyla "TR'nin en sağlam oyuncusu" yarışına Leo ve Reiryu'nun yanında adını yazdıran indra'yı tekrar tebrik etmek lazım.






Bu tipte, haber tarzı bir yazı dizisi ilk defa kaleme alıyorum, bu sebeple yorumlarınız benim için oldukça önemli. Öneri ve eleştirilerinizi yorumlardan veya Discord'dan özel mesajla yapabilirseniz oldukça hoş olur. Umarım okurken keyif almışsınızdır, iyi oyunlar...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bahçe Bağ Sistemi, Hediye Puanları, Diyalog Cevapları Dev Rehberi

Bolluk İçinde: Gelir Sınavı Rehberi

27 Aralık 2018 - Etkinlik İncelemesi